馃殮 馃殮 馃殮   DARMOWA dostawa ju偶 od 150z艂!
馃殮   DARMOWA dostawa ju偶 od 150z艂!!!

Olej s艂onecznikowy jest olejem ro艣linnym pozyskiwanym z nasion s艂onecznika w procesie t艂oczenia na zimno. S艂onecznik jest ro艣lin膮 pochodz膮c膮 z Ameryki P贸艂nocnej, jednak obecnie uprawiany jest na ca艂ym 艣wiecie. Olej s艂onecznikowy g艂贸wnie wykorzystywany jest w przemy艣le spo偶ywczym jednak wbrew pozorom ma niezwykle bogate zastosowanie w kosmetyce. Olej s艂onecznikowy wykazuje bardzo dobre w艂a艣ciwo艣ci nawil偶aj膮ce, wyg艂adzaj膮ce i zmi臋kczaj膮ce sk贸r臋. Zwi臋ksza po艂ysk i mi臋kko艣膰 w艂os贸w oraz u艂atwia ich rozczesywanie. Nie zatyka por贸w i mo偶e by膰 stosowany bezpo艣rednio na sk贸r臋. Olej s艂onecznikowy przez nas wykorzystywany jest w szamponach oraz w 鈥瀊oli艂apce鈥 jako olej bazowy. Nie ma przeciwwskaza艅 do stosowania oleju s艂onecznikowego